" ماشین های آسفالتکاری ، کاربردها و ویژگی های آن - شرکت خورشید راه

ماشین های آسفالتکاری

ماشین های آسفالتکاری با ایجاد رویه های آسفالتی ، یک سطح غیر قابل نفوذ ایجاد میکنند که مانع از نفوذ آب وفرسایش زیر سازی جاده میشود . این گونه روکش ها را رویه انعطاف پذیر گویند.

رویه های آسفالتی قابل انعطاف می توانند تغییر درجه حرارت را بهتر از رویه های انعطاف پذیر بتنی تحمل کنند وهمچنین در مواردی که عبور ومرور وترافیک زیاد میشود می توان لایه هایی به آن اضافه کرد.

به دلایل ذکر شده رویه های آسفالتی به طور وسیع در ساختمان ها.شاهراه ها و راه ها وخیابان ها وباند های پرواز هواپیما ها به کار میروند

ماشین ها آسفالت کاری
ماشین های آسفالتکاری

ماشین های آسفالت کاری:

در آسفالتکاری ماشین های مختلف و خاصی مورد استفاده قرار میگیرد . هرکدام از انها بسته به کاری که انجام می دهند و در زمان مناسب مورد استفاده قرار می گیرند . ماشین های اسفالتکاری عبارتند از :

قیرپاش
قیرپاش

قیر پاش:

از ماشین قیرپاش آسفالتکاری برای قیرپاشی قشر نفوذی و اندود کردن سطحی جاده ها و راه ها استفاده می شود .

این ماشین با داشتن دستگاه تولید حرارتی که درجه حرارت آن قابل تنظیم می باشد ، می تواند قیر ها را گرم کند.

ماشین قیرپاش دارای لوله پخش کننده است. که اکثرا طول آن بین ۸.۱ تا ۹ متر است . ولی به طور رایج طول آنها زیر ۴ متر نیست و از ۴ متر بلندتر است .

میزان پخش قیر در این دستگاه برحسب کیلوگرم بر متر مربع قابل تنظیم است .

این ماشین دارای یک لوله جداگانه نیز هست ، که از آن برای قیرپاشی به مکان هایی که ماشین به آنها دسترسی ندارد و نمیتواند به انجا برود استفاده می شود .

ماشین قیرپاش معمولا روی شاسی یک تریلی کوچک یا کامیون سوار می شود .

به طور معمول وظیفه ماشین قیرپاش این است که یک سطح مناسب قیری در جاده ها برای ریختن آسفالت ایجاد کند .

وظایف دیگر این ماشین لکه گیری خیابان ها و جاده ها ، بازسازس سطح خیابان ها ، عریض کردن جاده ها وو بازسازی شانه ها است

ماشین قیرپاش علاوه بر راننده یک مسئول عملیات هم دارد . راننده مسئول هدایت کامیون و سرعت آن است . مسئول عملیات وظیفه رسیدگی به عملیات فنی مربوط به قیرپاشی سطح جاده ها را بر عهده دارد .

مطالعه بیشتر: آسفالت کاری در تهران

برای اطلاعات بیشتر راجب این ماشین با ما همراه باشید .

غلتک ها
غلتک

غلتک :

تمام ماشین‌آلات تراکم از وزنۀ سنگین برای ایجاد فشار بر روی خاک و متراکم‌کردن آن، استفاده می‌کنند. ازآنجاکه خاک در اثر نیروی تراکم، تمایل به تغییر محل جانبی نشان می‌دهد، مؤثرترین روش تراکم، روشی خواهد بود که چنین تغییر محلی را به حداقل برساند.

ضربه و ارتعاش نیروهای دخیل مشابه هستند و فقط تواتر آن‌ها فرق می‌کند. نیروهای ضربه‌ای معمولاً دارای تواتر کمتری هستند.

مشخصات فنی غلتک ها:

معمولاً وزن غلتک ها بین ۵۰ کیلوگرم تا ۶۰ تن است که به‌منظور انجام کارهای خاص تغییر می‌کند.

نیروهای ضربه‌ای معمولاً دارای تواتر کم بوده و تعداد ضربه معمولاً زیر ۱۰ ضربه در ثانیه می‌باشد. اما برای ارتعاش و ایجاد لرزش حداقل ۳۰ تا ۵۰ ارتعاش در ثانیه لازم است. میزان سرعت غلتک ها نیز به قدرت و نوع آن‌ها بستگی دارد.

مطالعه بیشتر: زیر محوطه سازی

انواع غلتک ها:

غلتک ها متراکم‌کننده‌ ،شبه‌بولدوزر
۱) متراکم‌کننده‌های شبه‌بولدوزر :

غلتک های متراکم‌کننده‌ها دارای چرخ‌های فلزی صاف یا با زائده‌های پاچه‌بزی مانند هستند، به همین دلیل می‌توانند هنگام هل‌دادن خاک‌های سست، خاک‌های زیرین را متراکم کنند.

لازم به ذکر است که این ماشین‌ها صرفاً برای متراکم‌نمودن خاک به‌کار نمی‌روند، بلکه در مواقع خاصی مثل زمین‌هایی با خاک‌های سست یا در مناطق دفع زباله که هدف توده‌کردن و کوبیدن است هم مورداستفاده قرار می‌گیرند. درضمن انجام این کار مسیر راه را باز کرده و کار راحت‌تر انجام می‌شود.

غلتک های ارتعاشی
۲) غلتک های ارتعاشی:

انواع معینی از خاک مثل ماسه، شن و سنگ‌های درشت عکس‌العمل بسیار خوبی در مقابل تراکم تولید شده به‌وسیلۀ ترکیب فشار و ارتعاش از خود نشان می‌دهند.

به این منظور برای این نوع خاک‌ها از غلتک های ارتعاشی استفاده می‌کنند. غلتک های ارتعاشی (لرزنده) در اندازه‌های مختلف از غلتک کوچک دستی با صفحۀ فلزی لرزان تا غلتک های بزرگ خودرو با استوانه‌های صاف، پاچه‌بزی یا کفشک‌دار مورداستفاده قرار می‌گیرند.

 

ماشین های آسفالتکاری،غلتک پاچه بزی
۳) غلتک های پاچه‌بزی:

غلتک های پاچه‌بزی دارای استوانه‌ای مجهز به تعدادی پایه‌های متصل به شکل پاچه‌بزی می‌باشد که به عمل تراکم کمک می‌کنند.

وجه تسمیۀ پاچه‌بزی این است که عمل کوباندن این غلتک شبیه اثری است که یک گله گوسفند یا بز بر روی زمین برجا می‌گذارند. انواع پاچه در اندازه‌ها و اشکال مختلف وجود دارد.

بیشتر بخوانید: آسفالت کاری

این غلتک عمل تراکم را با استفاده از فشار استاتیکی و همچنین عمل ورزدادن انجام می‌دهد. زائده‌ها در هنگام واردشدن به زمین و خارج‌شدن از آن، دانه‌های خاک را تغییرمکان داده، سطح زمین را می‌ کوبند .

 

این غلتک ها معمولاً دارای چندین استوانه بوده و به‌صورت جفتی هم به‌کار می‌روند. مقدار فشار تماس با توجه به سطح پایه‌ها و وزن غلتک تغییر می‌کند، وزن را با اضافه‌کردن آب یا ماسه به داخل چرخ غلتک و یا افزودن سربار، می‌توان افزایش داد.

تقریباً می‌توان گفت که فشار ۱۳۴ کیلوگرم بر سانتی‌مترمربع زیر هر زائده قابل‌دسترسی است. بعضی از انواع غلتک های پاچه‌بزی به‌‌صورت ضربه‌ای هم کار کرده و فرکانس ضربه‌ها تقریباً به حد غلتک های لرزه‌ای می‌رسد.

این نوع غلتک ها با سرعت بیشتر از ۱۵ کیلومتر بر ساعت می‌توانند فعالیت نمایند. در هنگام استفاده از این غلتک موارد زیر توصیه می‌شود:

غلتک ها با چرخ فولادی صاف
۴) غلتک ها با چرخ فولادی صاف:

کاربرد این غلتک ها در عمل تراکم اساس و سطح آسفالت راه می‌باشد. این غلتک ها معمولاً برای تسطیح سطح نهایی کار مورداستفاده قرار می‌گیرند و گاهی به نام غلتک اتو نامیده می‌شوند. غلتک های چرخ‌فولادی دارای انواع متفاوتی هستند که متداول‌ترین آن‌ها عبارت‌اند از:

۱) غلتک سه‌چرخ (دومحوری)
۲) غلتک دومحوری تاندوم
۳) غلتک سه‌محوری تاندوم.

وزن استاتیک مهم‌ترین نیروی متراکم‌کننده است. غلتک سه‌چرخ پشت‌سرهم با غلتک دوچرخ پشت‌سرهم متفاوت است.

زیرا غلتک سه‌چرخ، دارای سه درام و سه محور می‌باشد. این دستگاه می‌تواند مؤثرتر از غلتک های دوچرخ پشت‌سرهم و سه‌چرخ دومحوری، در حذف و یا کاهش ناهمواری‌های عرضی سطح باشد.

غلتک کفشک دار
۵) غلتک های کفشک‌دار

این نوع غلتک ها شبیه غلتک های پاچه‌بزی بوده فقط به‌جای پایه‌های پاچه‌بزی، صفحات بزرگ فولادی بر روی استوانۀ غلتک سوار شده‌اند. این نوع غلتک ها در حین عمل تراکم اختلال کمتری در سطح خاک ایجاد می‌نمایند.

فینیشر آسفالتکاری

فینیشر یا همان رویه کش:

فینیشر آسفالت ماشینی است که برای ایجاد سطحی یکنواخت و به‌هم‌پیوسته و یکدست بدون هیچ‌گونه ترک‌خوردگی، فرورفتگی یا برآمدگی مورد استفاده قرار میگیرد

این ماشین که برای پخش مخلوط آسفالت، به‌صورت کاملاً صاف و یکدست، روی سطح زمین به‌کار می‌رود.

 

به این ترتیب که مخلوط آماده‌شدۀ آسفالت به آن تحویل داده می‌شود و ماشین آن را به‌صورت نواری با پهنا و ضخامت از قبل تعیین شده، که توسط اپراتور قابل‌تنظیم می‌باشد، روی سطح ریخته و مسیر را برای عبور غلتک آماده می‌کند.

موارد استعمال ماشین فینیشر در عملیات آسفالت، به‌صورت ساخت و یا تجدید ساخت خیابان‌ها، اتوبان‌ها، جاده‌ها، پارکینگ‌ها، باند فرودگاه و امثال آن می‌باشد.

آسفالت کاتر

 

آسفالت کاتر:

به دستگاه آسفالت کاتر ماشین برش آسفالت یا کاتر بتن بر نیز گفته می شود.

یکی از تجهیزات اصلی مورد استفاده جهت برش سطح بتن و یا آسفالت کف جاده هاو خیابان ها در مقاطع مختلف به منظور عملیات عمرانی مختلف همچون کابل گذاری، لوله گذاری و یا تعمیر و ترمیم سطح آسفالت به شمار می رود.

مطالعه بیشتر: آسفالت کاری در کرج

این ماشین در دسته بندی ماشین آلات ساختمانی گنجانده می شود و یکی از پراستفاده ترین نوع ماشین آلات می باشد. در ادامه بر روی قیمت انواع کاتر آسفالت بر و نکات مهم در هنگام خرید آن بحث می نماییم.